Αυτά τα Χριστούγεννα..!

Η πιο κρύα εποχή του χρόνου έφτασε, ο χειμώνας είναι εδώ και πλέον το καλοκαίρι αποτελεί μια προσμονή. Χειμώνας σημαίνει, χιόνι και ζεστασιά και γίνεται αντιληπτός απ’ όλους μας την πιο ευτυχισμένη στιγμή του χρόνου και δε θα μπορούσε να είναι άλλη απ ‘ το γιορτινό και οικογενειακό κλίμα των Χριστουγέννων!

Όλοι έχουμε φέρει τη ζεστασιά στη καρδιά μας, έχουμε ξεχυθεί στους δρόμους και αγοράζουμε δώρα για τους ανθρώπους που αγαπάμε, έχουμε κανονίσει τις διακοπές σε κάποιο λευκό από τα χιόνια τοπίο και φοράμε το πιο λαμπερό μας χαμόγελο. Όλοι νιώθουμε την ανάγκη να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, νομίζοντας πως έτσι θα κάνουμε κάτι καλό και θα συγχωρεθούμε για την αδιαφορία των προηγούμενων ημερών..ακριβώς όπως ο Σκρουτζ αλλά με τι διαφορά πως το δίδαγμα αποσκοπούσε στη ριζική και όχι την προσωρινή αλλαγή. Γιατί να περιμένουμε το χτύπημα των καμπανών για να απλώσουμε το χέρι μας; Σβήνει άραγε τόσο εύκολα η φλόγα της προσφοράς με το πέρασμα των εορτών;

Αν μπορούσα να ζητήσω ένα δώρο από τον Άι Βασίλη, θα ήταν αυτό που μας ενώνει τέτοιες μέρες να μη χαθεί, αλλά να παραμείνει ζωντανό μέσα μας, ο άνθρωπος να εκτιμά τον συνάνθρωπό του καθημερινά και όχι όταν το επιβάλλουν οι καταστάσεις. Εύχομαι, με το πέρασμα των εορτών να μας μείνει κάτι παραπάνω από δώρα, κάτι που θα μείνει ανεξίτηλο στον χρόνο! 

Κριστέλα Ζέφι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ