Αποφθέγματα από τον «Αλχημιστή» που εστιάζουν στη δύναμη των ονείρων!

Ο Paulo Coelho στο βιβλίο «Αλχημιστής» που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα και καλύτερα βιβλία αυτοβοήθειας, μάς διηγείται την ιστορία ενός Ανδαλουσιανού νεαρού βοσκού που ξεκινά ένα ταξίδι σε αναζήτηση ενός επίγειου θησαυρού στις Αιγυπτιακές πυραμίδες, αφού βλέπει ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο – μία προφητεία, όπως το ερμηνεύει ένας Ρομά μάντης.

Το κύριο θέμα του «Αλχημιστή» είναι η ανακάλυψη του πεπρωμένου του καθενός μας. Το ταξίδι του βοσκού μάς διδάσκει να ακολουθούμε την καρδιά και τα όνειρά μας. Χρειάζεται πάντα να δράττουμε των ευκαιριών που η ζωή μας προσφέρει στη διάρκεια της πορείας μας προς ένα σκοπό: να βρούμε αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους. Από το μυθιστόρημα, λοιπόν, που ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει τόσους ανθρώπους, ο «Αλχημιστής» και τα σημαντικότερα αποφθέγματά του θα σας βοηθήσουν να ζήσετε τα όνειρά σας!

«Κάποιος αγαπιέται, επειδή πολύ απλά αγαπιέται. Δεν χρειάζεται να υπάρχει λόγος για να αγαπάς»

«Σταματήσαμε μια στιγμή για να συναντήσουμε ο ένας τον άλλο, να γνωριστούμε, να αγαπηθούμε, να μοιραστούμε. Αυτή είναι μια πολύτιμη στιγμή. Είναι σαν μια παρένθεση μέσα στην αιωνιότητα»

«Κάθε ευλογία που παραμελείται γίνεται κατάρα»

«Αυτό είναι που αποκαλούμε αγάπη. Όταν αγαπιέσαι, μπορείς να δημιουργήσεις τα πάντα. Όταν αγαπιέσαι, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να καταλάβεις τι συμβαίνει, επειδή τα πάντα συμβαίνουν μέσα σου»

«Ποτέ δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις από την καρδιά σου. Οπότε είναι καλύτερο να αφουγκραστείς αυτό που έχει να σου πει»

«Πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ’ αυτό»

«Μην παραδίνεσαι στους φόβους σου. Αν το κάνεις, δεν θα μπορέσεις να ακούσεις την καρδιά σου»

«Οι άνθρωποι είναι ικανοί, σε κάθε περίοδο της ζωής τους, να κάνουν αυτό που ονειρεύονται»

«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να μάθουμε. Μέσω της πράξης. Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε, τα έχετε μάθει μέσω του ταξιδιού σας»

«Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που κάνει ένα όνειρο αδύνατο να πραγματοποιηθεί: ο φόβος της αποτυχίας»

«Όταν η κάθε μέρα είναι ίδια με την επόμενη, είναι επειδή οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή τους κάθε μέρα που ο ήλιος ανατέλλει»

«Επειδή δεν ζω ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον, επικεντρώνω το ενδιαφέρον μου μόνο στο παρόν. Αν μπορείς να προσηλώνεσαι πάντα στο παρόν, θα είσαι ευτυχισμένος»

«Το μυστικό της ζωής είναι η γνώση πως όταν αποτυγχάνετε εφτά φορές, έχετε σταθεί στα πόδια σας οκτώ φορές»

Πηγή: https://enallaktikidrasi.com

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ