Αξιοπιστια-Σταθεροτητα-Προοπτικη

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αναδεικνύει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα αξιοπιστίας, σταθερότητας και προοπτικής σε μια ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή. Παράλληλα, με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μετατροπή της χώρας σε έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Δημιουργείται ένα νέο περιβάλλον στη χώρα που προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες μετά την περιπέτεια της οικονομικής κρίσης και του λαϊκισμού.

Η Κυβέρνηση έδωσε μεγάλη έμφαση στο νέο φορολογικό και στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, μέσα από τα οποία θα αρθούν όλα τα εμπόδια για επενδύσεις. Απλουστεύονται οι διαδικασίες, καταπολεμάται η γραφειοκρατία, διασφαλίζεται η διαφάνεια και η άμεση απόδοση της δικαιοσύνης.

Τα μηνύματα από τους αναλυτές είναι θετικά για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς βλέπουν πως το κλίμα όσον αφορά την Ελλάδα βελτιώνεται.

Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για την βελτίωση της αγοράς των ακινήτων, η εφαρμογή του σχεδίου για την μείωση των κόκκινων δανείων και η πλήρης άρση των capital controls αποτελούν σημαντικούς καταλύτες οι οποίοι θα στηρίξουν τον τραπεζικό κλάδο και θα προσελκύσουν επενδύσεις.

Είναι ενδεικτικό του νέου καλού κλίματος που διαμορφώνεται σταδιακά στην οικονομία, η βελτίωση που σημείωσαν τα ελληνικά ομόλογα μετά την υποβολή του αιτήματος της Κυβέρνησης για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του Δ.Ν.Τ

Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, λόγω των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση, φαίνεται και από το γεγονός ότι έρχονται νέες επενδύσεις 2 δις ευρώ από το Eldorado Gold για τα μεταλλεία Χαλκιδικής και Θράκης. Παράλληλα, προωθείται και το έργο στις Σκουριές, που είχε βαλτώσει τα τελευταία χρόνια.

Το ίδιο συμβαίνει και με την επένδυση στο Ελληνικό. Η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για την επένδυση στο Ελληνικό, η οποία θα αλλάξει την φυσιογνωμία του παράκτιου μετώπου και θα μετατρέψει την παλιά έκταση του αεροδρομίου σε έναν παγκόσμιο τουριστικό πόλο. Η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ , δίνοντας δουλειές σε ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες και σε δεκάδες επαγγέλματα που έχουν σχέση, με την οικοδομή. Η επένδυση αυτή θα δώσει θα δώσει δουλειές σε πάνω από 70.000 άτομα και θα προσελκύσει πάνω από 1.000.000 τουρίστες σε ετήσια βάση.

Είναι συνεπώς σαφές ότι οι πρώτοι τρείς μήνες της Κυβέρνησης οδηγούν την Ελλάδα σε μια περίοδο προσαρμογής στην πραγματικότητα. Θα μπορεί πλέον η χώρα να σταθεί στα δικά της πόδια και να μπουν σε μια περίοδο ανάπτυξης της οικονομίας. Η Κυβέρνηση είναι σαφές ότι είναι αποφασισμένη να βρει ριζικές λύσεις στα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τη χώρα.

Η Ελλάδα θα γίνει σε λίγο διαφορετική από την χώρα που παρέλαβε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Η πολιτική μείωσης της φορολογίας θα συνεχιστεί και η αύξηση της ανάπτυξης θα επιτευχθεί.

Η χώρα υπερέβη τον λαϊκισμό και στηρίζει δυναμικά τις επενδύσεις δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας. Η αξιοπιστία, η σταθερότητα και η προοπτική οδηγούν σε επενδύσεις, σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οδηγούν σε οικονομική ανάπτυξη την Ελλάδα. Η πορεία της Κυβέρνησης είναι προς την ορθή κατεύθυνση.

Επισημάνσεις του Σπύρου Ταλιαδούρου

π. Υφυπουργός Παιδείας / π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ