Αισθήματα σωσίες!

 Ας μην κοροϊδευόμαστε..Οι συμπεριφορές που απαιτούμε από τους άλλους γύρω μας είναι ανάλογες αυτών που τους δίνουμε. Οτιδήποτε άλλο το θεωρούμε λάθος και ανάξιό μας. Από μικρά παιδιά μας λένε τη φράση «μην κάνεις αυτό που δε θες να σου κάνουν». Η τακτική της επιστροφής συμπεριφορών είναι λογική. Τι γίνεται όμως με τα συναισθήματα;

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός πως τα αμοιβαία συναισθήματα είναι ευλογία. Όμως είναι λογικό να περιμένουμε, ή μάλλον να απαιτούμε, να αισθάνεται ο απέναντί μας ό,τι και εμείς γι’ αυτόν; Συνήθως αυτό συμβαίνει για συναισθήματα όπως η αγάπη, ο έρωτας και η φιλία. Παρόλα αυτά πρέπει να έχουμε στου νου μας ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μας αγαπάει, επειδή εμείς τον αγαπάμε! Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μας ερωτευθεί, επειδή εμείς τον ερωτευθήκαμε! Άλλωστε δεν είναι και ειλικρινές. Ψυχρά και αντικειμενικά, αν το εξετάσει κανείς, το να είναι ένας άνθρωπος ειλικρινής απέναντι σου είναι ό,τι πιο όμορφο. Η ειλικρίνεια είναι η μεγαλύτερη αρετή. Προτιμάς να σου πει πως σε αγαπάει κάποιος απλά και μόνο επειδή το λες εσύ; Μην απαντήσεις γρήγορα..

Ας μην ξεχνάμε ότι αγαπάμε ανθρώπους κι όχι καθρέφτες. Αγαπάμε γιατί αυτό νιώθουμε και πραγματικά μακάρι όλα τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία, αλλά αυτό δε γίνεται και δεν είναι αναγκαίο να γίνει. Να νιώθεις για τον εαυτό σου, για τη δική σου πληρότητα κι όχι για όσα μπορεί να νιώσει ο άλλος για σένα..!

~Γεωργία Καγιάννη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ