Ένα Σαββατοκύριακο στην ιστορική Μπολόνια!

Η Μπολόνια, η πανέμορφη Ιταλική Πόλη, είναι ένας προορισμός που θα σε μαγέψει. Όχι μόνον για την τεράστια ιστορική και πολιτισμική της αξία αλλά και από το φαγητό της, καθώς είναι η πόλη που φημίζεται ιδιαίτερα για τις γεύσεις της. Η Μπολόνια, ακόμη, διαθέτει το παλαιότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο και είναι και μια μοντέρνα και νεανική πόλη που σφύζει από ζωή!

Τι να κάνω και τι να δω στην Μπολόνια;

Επισκεφθείτε την Piazza Maggione, όπου αποτελεί την κεντρική πλατεία της Μπολόνιας, όπου θα συναντήσετε την Basilica di San Petronio, αφιερωμένη στον αρχιεπίσκοπο του 5ου αιώνα και προστάτη της πόλης, St. Petronius.

Ακόμη, περιηγηθείτε στην ομορφότερη πλατεία της, την Piazza Santo Stefano, όπου θα αντικρίσετε την Basilica Santuario Santo Stefano, ένα συγκρότημα από επτά εκκλησίες διαφορετικών ιστορικών περιόδων, που αποτελεί σίγουρα ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα, ενώ μην παραλείψετε το Κανάλι Reno και την όμορφη θέα του, καθώς πρόκειται για ένα δίκτυο από κανάλια, γνωστά ως η “Μικρή Βενετία” της Μπολόνια.

Σύμβολο κατατεθέν της πόλης είναι οι δύο πύργοι, Torre Asinelli και Torre Garisenda. Οι πύργοι ανήκαν στις πλούσιες οικογένειες της πόλης και το ύψος τους δήλωνε το πόσο ισχυροί ήτανε και πόσοι δύναμη κατείχαν κάποτε υπήρχαν πάνω από 100 πύργοι στη Μπολόνια!

Για πιο παραδοσιακά vibes, μπορείτε να βρεθείτε στη via Massimo d’Azeglio κοντά στην Piazza Maggiore που πρόκειται για έναν πολυσύχναστο δρόμο της Μπολόνιας.

Τέλος, γευτείτε τις πιο νόστιμες γεύσεις της Ιταλικής κουζίνας. Μερικά από τα πιο φημισμένα πιάτα της περιοχής είναι οι Tagliatelle Bolognese, με πεντανόστιμη σάλτσα από κιμά, Tortellini in Brodo, δηλαδή τορτελίνια γεμιστά με παρμεζάνα μέσα σε ζωμό και Tortelloni, δηλαδή μεγάλα τορτελίνια γεμιστά με φρέσκο τυρί ρικότα και σωταρισμένα με βούτυρο και φασκόμηλο.

Πηγές: https://www.travelstyle.gr ,https://myprettytravels.com/el/

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ