Άνω Σύρος: Το κόσμημα του νησιού

Επισκεπτόμενοι το νησί της Σύρου, το πρώτο που θα αντικρίσουν τα μάτια σας από το καράβι ακόμη, είναι ο λόφος του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζη), που αποτελεί τη βορειοδυτική συνέχεια της Ερμούπολης, και που βρίσκεται στην Άνω Σύρο.

Η Άνω Σύρος, διατηρεί όλη τη μεσαιωνική της γοητευτική ατμόσφαιρα. Αμέτρητα σκαλοπάτια ανεβάζουν στην κορυφή, ανάμεσα από στενά δρομάκια με κάτασπρα σπίτια και πολύχρωμες πόρτες συνθέτοντας μια άλλη πολιτεία. Η μαγευτική θέα στο πέλαγος είναι μοναδική δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να δει τα γειτονικά νησιά Τήνο, Δήλο, Πάρο και Νάξο.

Η περιοχή της Άνω Σύρου αποτελεί μια αρχοντική ζωγραφιά, που σε παρακινεί να εξερευνήσεις κάθε δρομάκι της και να δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις, να πιεις δροσερά Cocktails με την ομορφότερη θέα, αντικρίζοντας το λιμάνι της Σύρου σε όλο το πλάτος του, να ψωνίσεις αναμνηστικά και να κάνεις τις προσωπικές σου αγορές στολίζοντας με γούστο κάθε σημείο του σώματός σου.

Για το τελευταίο, έχει αναλάβει η Ελίζα Ξανθάκη, η οποία διατηρεί την έκθεσή της στην Άνω Σύρο. Η Ελίζα Ξανθάκη, δημιουργεί τα κοσμήματά της με ιδιαίτερη ευγένεια χαρίζοντας στο κοινό της κάτι πολύ εκλεπτυσμένο. Πρόκειται για κοσμήματα χειροποίητα από ασήμι 925, χρησιμοποιώντας ημιπολύτιμους λίθους, μαργαριτάρια, μουράνο, κρυστάλλους, ηφαιστειακή λάβα αλλά και γυαλί, ξύλο, κεραμικό και ρητίνες. Η Ελίζα, θέλει πάντα να πρωτοπορεί, γι’ αυτό κάθε ένα κόσμημά της είναι μοναδικό, καθώς δε θα το βρεις ποτέ ξανά με την ίδια μορφή. Μια επίσκεψη στην έκθεσή της θα σας πείσει!

Της Ελίζας τα Ασημένια Καμώματα

Πιάτσα, Άνω Σύρος

1/8/2020 έως 31/8/2020

19:30- 23:30

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα » Της Ελίζας τα Kαμώματα » https://www.facebook.com/Της-Ελίζας-τα-Kαμώματα-1453602771561092

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ