Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο θέατρο ‘ΑΠΟΛΛΩΝ΄ Ερμούπολης, 4-5-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, ΩΡΑ 9 μ.μ!!

Μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς, για μεγάλη στιγμή για τη Σύρο! Δεκατρείς ηθοποιοί που στελεχώνουν τη θεατρική ομάδα ΜΠΑΣΤΙΑΣ στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ στη Σύρο, ζωντανεύουν τουs 29 ρόλουs που υπάρχουν στο έργο ΑΜΛΕΤ, με κοστούμια και σκηνικά εποχήs Σαίξπηρ!!! Ένα έργο που έχει να παιχτεί στη Σύρα 130 χρόνια…Μια παραγωγή που προετοιμάζεται ένα χρόνο και η οποία είναι αφιερωμένη στα 150 έτη από την 1η παρουσίαση του έργου (1868) στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ Σύρου. 

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Τζίνης

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή Εισόδου: 8 & 5 ευρώ (άνεργοι- συνταξιούχοι-παιδιά-μαθητέs-φοιτητέs-εκπαιδευτικοί) 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Άμλετ, φαίνεται να γράφτηκε στα 1601, να πρωτοπαρουσιάστηκε σύμφωνα με την παλαιότερη καταγραφή τον Ιούλιο του 1602 ενώ παίχτηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1937, από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη. Για τον ίδιο τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και τα γεγονότα που φαίνονται να συνέπεσαν χρονικά με τη συγγραφή του έργου επηρεάζοντας τον ίδιο, γνωρίζουμε τη συνωμοσία του Έσσεξ (Φεβρουάριος 1601) με  συνέπεια να φυλακιστεί ο προσωπικός φίλος και μέντορας του Σαίξπηρ, Κόμης του Σαουθάμπτον, και το θάνατο του πατέρα του (1601), επιφορτίζοντας τον με δυσάρεστα οικογενειακά βάρη. 

Η υπόθεση

Ο Βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει απροσδόκητα και στη θέση του αναλαμβάνει χρέη Βασιλέα ο αδερφός του Κλαύδιος αφού πρώτα παντρευτεί τη χήρα Βασίλισσα, Γερτρούδη. Ο νεαρός Πρίγκιπας Άμλετ, δυσαρεστημένος από το θάνατο του πατέρα του αλλά και τον εσπευσμένο γάμο της μητέρας του με το θείο του, «βλέπει» το φάντασμα του νεκρού Βασιλιά και αποζητά δικαίωση για το νεκρό.

Ο Άμλετ πραγματεύεται με λυρισμό και δραματικότητα διαχρονικά ζητήματα σχετικά με την πολιτική, την εξουσία, την ηθική και την απόσταση ανάμεσα στην ανθρώπινη  διάνοια και την πραγμάτωση της. Θίγει ταυτόχρονα μια ερωτική και μια οικογενειακή τραγωδία, αναφέρεται στη φιλοσοφία, τη μεταφυσική, την ψυχολογία και φτάνει να σχολιάσει ακόμη και την ίδια τη θεατρική τέχνη.

 

Επιμέλεια Κειμένου: Εβελίνα Πρεβέντη, http://toperiodikomou.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ