9 πανέξυπνα tips για το καθάρισμα του σπιτιού σας!

Εννιά πανέξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε καθημερινές προκλήσεις που αφορούν την καθαριότητα του σπιτιού σας με τον πιο εύκολο τρόπο!

Παγάκια

Χρησιμοποιήστε παγάκια για να μη μυρίζει άσχημα το σιφόνι σας. Φτιάξτε παγάκια από ξύδι, βάλτε τα στον νεροχύτη σας και αφήστε τα λιώσουν.

Αλουμινόχαρτο

Αν έχετε κάποια κατσαρόλα ή κάποιο ταψί στο οποίο έχει κολλήσει φαγητό, χρησιμοποιήστε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο και τρίψτε την ξεραμένη τροφή με λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

Μαγειρική σόδα και αλάτι

Για να γυαλίσετε τα ασημικά σας μπορείτε να ανακατέψετε 1 φλυτζάνι βραστό νερό με ¼ του φλυτζανιού μαγειρική σόδα και 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Βάλτε την πάστα πάνω στο ασημικό σας και καλύψτε το με ένα καπάκι κατσαρόλας (που ταιριάζει σε μέγεθος). Αφήστε το λίγα λεπτά και έπειτα απομακρύνετε το μίγμα.

Άσπρο ρύζι

Ρίξτε μια χούφτα κόκκους άσπρο ρύζι μέσα στον μύλο του καφέ και «αλέστε» τους. Θα απομακρυνθεί ο κολλημένος καφές και οι μυρωδιές.

Πλαστικό γάντι

Χρησιμοποιήστε ένα νωπό πλαστικό γάντι για να μαζέψετε τις τρίχες που άφησε το κατοικίδιό σας στον καναπέ ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια.

Μαξιλαροθήκη

Χρησιμοποιήστε μια παλιά μαξιλαροθήκη για να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα σας. Βάλτε το κάθε φύλλο ξεχωριστά μέσα στην μαξιλαροθήκη και «γλιστρήστε» τη προς τα πίσω. Η σκόνη θα μείνει εγκλωβισμένη μέσα στη μαξιλαροθήκη και δεν θα σκορπιστεί στον αέρα.

Λεμόνι

Χρησιμοποιήστε λεμόνι για να φρεσκάρετε ένα ξύλο κοπής. Κόψτε το στη μέση, τρίψτε το ξύλο κοπής και αφήστε το 20 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε.

Φίλτρο καφέ

Θέλετε να καθαρίσετε την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή σας; Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο καφέ και μείνετε ήσυχοι πως δε θα προκληθεί κάποια ζημιά.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να ξεβουλώσετε το σιφόνι σας. Ρίξτε μισό φλυτζάνι σόδα και μισό φλυτζάνι ξύδι. Καλύψτε το σιφόνι με ένα βρεγμένο πανί και αφήστε 5 λεπτά. Βγάλτε το πανί και ρίξτε ζεστό νερό. Το σιφόνι σας θα έχει ξεβουλώσει!

Πηγή: https://spirossoulis.com

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ