5 λόγοι για να επισκεφτείς το Μιλάνο!

Το Μιλάνο είναι πόλη στην Ιταλία, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ιταλίας. Το Μιλάνο ιδρύθηκε το 400 π.Χ. από Γαλάτες και κατακτήθηκε τελικά από τους Ρωμαίους το 196 π.Χ. Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας και πρώτη από οικονομική δραστηριότητα. Η οικονομική σπουδαιότητα της πόλης αυξήθηκε σημαντικά απ’ το 1870, που έγινε βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο. Στις επιχειρήσεις της απασχολούνται πάνω από 650.000 εργάτες κι η επιρροή της επεκτείνεται σ’ ολόκληρη την Ιταλία.

1.O Καθεδρικός ναός του Μιλάνου

Ο Duomo, ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, χρειάστηκε σχεδόν 6 αιώνες για να ολοκληρωθεί! Κοσμείται από 3.400 αγάλματα και πάνω από 700 φιγούρες σε μαρμάρινα ανάγλυφα. Κάντε μια βόλτα γύρω από το ναό, για να μπορέσετε να εκτιμήσετε το μέγεθός του και περιηγηθείτε στο εσωτερικό του για να θαυμάστε αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα! Ο μεγαλοπρεπής, γοτθικός ναός που δεσπόζει στο κέντρο της παλιάς πόλης του Μιλάνου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ιταλία και τρίτος μεγαλύτερος ναός στον κόσμο.

2.Η Ιταλική μόδα!

Ως μία από τις πρωτεύουσες της μόδας στον κόσμο, το Μιλάνο διαθέτει πολλά καταστήματα πασίγνωστων οίκων μόδας και πολυτελέστατες μπουτίκ, με βιτρίνες σαν έργα τέχνης! Αυτοί που λατρεύουν τη μόδα θα βρουν τον παράδεισό τους στο Quadrilatero d’Oro. Ακόμη και αν το πορτοφόλι σας δε σας επιτρέπει να ξοδέψετε πολλά μη χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε τους «τέσσερις δρόμους της μόδας»: Via Montenapoleone, Via della Spiga, Via Manzoni και Via Sant’ Andrea.

3.Όπερα

Η Σκάλα του Μιλάνου θεωρείται ως ο «ναός της όπερας». Βρίσκεται στην πλατεία, Piazza della Scala και αν θέλετε να είστε ανάμεσα σε εκείνους που έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια παράσταση εκεί, καλά θα κάνετε να ψάξετε τα εισιτήρια από πολύ νωρίς. Διαφορετικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο της όπερας και να περάσετε μια βόλτα και από την κεντρική αίθουσα με τα χαρακτηριστικά κόκκινα βελούδα και τα εντυπωσιακά μπαλκόνια-θεωρεία που υψώνονται μέχρι το ταβάνι! 

4.Ποδόσφαιρο

Οι φαν του ποδοσφαίρου ετοιμαστείτε για αξέχαστες στιγμές μέσα στο γήπεδο Σαν Σίρο χωρητικότητας 80.000 ατόμων. Κι αν δεν υπάρχει αγώνας τις ημέρες που θα βρίσκεστε στο Μιλάνο, μπορείτε απλά να επισκεφθείτε το στάδιο και το μουσείο που στεγάζεται εκεί. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από τις 9:30 μέχρι τις 18:00 (εκτός από τις ημέρες των αγώνων, που ισχύει άλλο ωράριο). Τιμή εισιτηρίου: 7€.

5.Ξύλινο τραμ

Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο επιβιβαζόμενοι στο ξύλινο τραμ με το χαρακτηριστικό κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα και ανακαλύψτε το Μιλάνο με μια άλλη ματιά! Απολαύστε τη διαδρομή από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (Stazione Centrale) μέχρι την Αψίδα της Ειρήνης (Arco della Pace)! 

toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ