Πρωτοχρονιάτικο χοιρινό braises με mousse παντζαριού & σάλτσα άγριων μανιταριών

Η Ελένη Κουμαντάνου μας ετοιμάζει το πιο γευστικό χοιρινό braises και μας εύχεται Καλή Χρονιά!

Υλικά συνταγής

1 τεμ. ψαρονέφρι
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, εστραγκόν
70 γρ. ελαιόλαδο

Mousse
100 γρ. παντζάρι (βολβό)
20 γρ. μηλόξυδο
50 γρ. καρύδια ψίχα
20 γρ. βούτυρο λιωμένο
20 γρ. γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Σάλτσα
2 μανιτάρια λευκά
2 τεμ. Portobello
100 γρ. κόκκικο κρασί
30 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι λιωμένο
1 κουταλιά γλυκού αλεύρι

Μέθοδος εκτέλεσης συνταγής

Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι στο ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και σε τηγάνι το σωτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές ώστε να θωρακίσουμε το κρέας.

Όσο πιο καλά το θωρακίσουμε, τόσο πιο τραγανό θα γίνει εξωτερικά και ζουμερό μέσα.

Το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά.

Χωριστά βράζουμε τους βολβούς από τα παντζάρια και τους πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά.

Για τη σάλτσα μας σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μικρό καρέ κομμένα και το κρεμμύδι πολτοποιημένο, σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Μέσα στην κρέμα γάλακτος έχουμε διαλύσει το αλεύρι. Όσο βράζει η σάλτσα τόσο πήζει, σε χαμηλή θερμοκρασία για 5′.

*Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να κόψουμε τα φιλέτα και να τα βάλουμε μέσα στη σάλτσα έτσι ώστε να μη στεγνώσουν και να έχουν απορροφήσει τη γεύση της.

Καλή σας απόλαυση!
Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά
!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ