Χαμογέλα μου!

Υπάρχει ομορφότερο θέαμα από έναν άνθρωπο που χαμογελά; Από εκείνον που αντί να κλάψει σκεφτόμενος όλα αυτά που τον βασανίζουν, βρίσκει το κουράγιο να δείξει την ωραιότερη καμπύλη που υπάρχει στο πρόσωπό του; Το χαμόγελο, αποτελεί ένα μέσο γιατρειάς, καθώς καταφέρνει να επουλώσει και να θεραπεύσει κάθε πονεμένη πληγή. Να ισιώσει με το μοναδικό του τρόπο όλα τα στραβά.

Δυστυχώς, όσο περνούν τα χρόνια και όσο μεγαλώνω, εντοπίζω περισσότερη διάθεση για μελαγχολία παρά για το φοβερό αυτό αίσθημα της χαράς. Και σιγουρεύομαι πως, αν οι άνθρωποι γνώριζαν ότι, με το να χαμογελούν ομορφαίνουν πιο πολύ, σίγουρα αυτό θα προτιμούσαν.

Να χαμογελάς όσο μπορείς και όποτε μπορείς, για να εισπνέεις ζωή. Για να καυχιέσαι πως είσαι δυνατός, καθώς είναι γνωστό ότι εκείνοι βρίσκουν την πραγματική δύναμη να γελάσουν. Να χαμογελάς, γιατί για κάποιον εκεί έξω σημαίνει φως στο δικό του σκοτάδι. Για να αποτελείς τον ευδιάθετο στην παρέα, την ψυχή της και το στήριγμά της στις δύσκολες στιγμές που έρχονται.

Να χαμογελάς, για να αρχίζει ωραία η μέρα η δική σου και των άλλων δίπλα σου, για να τους δείξεις την υπέροχη οδοντοστοιχία σου, τη διάθεση για ζωή. Χαμογέλα, για να δούνε πως εσένα δε σε ρημάζει καμιά καθημερινότητα και πως κάπως έτσι καταφέρνει να λάμψει πραγματικά ένας άνθρωπος. Να χαμογελάς, γιατί δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα σε τούτο τον κόσμο και όλους τους βρίσκει καλοδεχούμενους.

Προσπάθησε να βρεις μια μόνο αφορμή προκειμένου να φτιάξει η διάθεσή σου, καθώς τα ωραία κρύβονται πίσω από τα πιο απλά πράγματα, εκείνα που όταν τα ζεις δε συνειδητοποιείς την αξία τους, γυρνώντας πίσω το χρόνο αναπολώντας το ζεστό χαμόγελο που είχες στις φωτογραφίες σου. Γιατί, αυτό που μένει είναι κάτι αναμνήσεις και όσο περισσότερα χαμόγελα έχουν, τόσο ανεξίτηλες γίνονται.

Δεν νομίζω να σου είναι τόσος κόπος να μου χαμογελάσεις, χαμογελώντας σου και εγώ, συνδέοντας τους ουρανούς μας, χαμογελώντας μαζί μας το φεγγάρι και κάθε αστέρι που υπάρχει μέσα μας!

Εβελίνα Πρεβέντη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ