Εν όψει Εορταστικού Πνεύματος, περιμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου, ηΕλένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας ετοιμάζει ένα νηστίσιμο γλυκό, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!
Υλικά συνταγής
160 γραμμάρια ηλιέλαιο
720 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
500 γραμμάρια ζάχαρη
760 γραμμάρια νερό
Μία βανίλια
Ξύλο κανέλας
Κόκκοι γαρύφαλλου
Ξύσμα ή φλούδα λεμόνι
30 γραμμάρια αμύγδαλο
10 γραμμάρια κουκουνάρι
30 γραμμάρια σταφίδες
Μέθοδος εκτέλεσης συνταγής
Σε ένα κατσαρολάκι δουλεύουμε καλά το λάδι μαζί με το σιμιγδάλι έτσι ώστε το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί και να πάρει ελαφρύ σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς.
Χωριστά, ετοιμάζουμε το σιρόπι, προσθέτοντας όλα τα υλικά και περιμένοντας να πάρουν μια βράση (νερό, ζάχαρη, φλούδα λεμόνι, κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια).
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι μέσα στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Το απλώνουμε σε μία φόρμα ή σε ένα ταψάκι, το αφήνουμε να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε και διακοσμούμε.
Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη!