Πώς τα φυτά σας θα αντισταθούν στη ζέστη, τις ημέρες των διακοπών σας;

Οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν άμεσα τα φυτά μας, ενώ πολλές φορές μπορούν να αποβούν μοιραίες. Τι γίνεται λοιπόν, όταν θελήσετε να πάτε διακοπές; Πάμε να δούμε ορισμένους έξυπνους τρόπους έτσι ώστε τα φυτά σας να αντέξουν την υπερβολική ζέστη αλλά και να κάνετε οικονομία στην κατανάλωση του νερού, τις ημέρες που θα λείπετε!

Περιποίηση των φυτών

Κάντε ένα πολύ καλό καθάρισμα των φυτών από ξερά κλαδιά και φύλλα που ίσως τα εμποδίζουν να αναπτυχθούν σωστά. Το καλοκαίρι τα φυτά είναι περισσότερο ευάλωτα σε ασθένειες οπότε οφείλουμε να κάνουμε έναν πιο επιμελή έλεγχο. Μια ακόμα σωστή κίνηση είναι να καθαρίζετε τα φυτά σας από τη σκόνη είτε με ένα βρεγμένο πανάκι είτε όταν τα ποτίζετε. Το βράδυ πριν φύγετε για τις διακοπές σας είναι σωστό να κάνετε ένα καλό πότισμα έτσι ώστε να ενυδατωθούν πολύ σωστά όλα τα σημεία του φυτού. Τέλος, στο μπαλκόνι τοποθετήστε τις γλάστρες σας κοντά ώστε τα φυτά να εκμεταλλεύονται την εξάτμιση της υγρασίας από τα διπλανά τους.

Ειδικά κομμάτια ζελέ

Είναι μια έξυπνη λύση για όταν αποφασίσετε να λείψετε μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι σας. Τα κομμάτια ζελέ απορροφούν το νερό και το αποδεσμεύουν σταδιακά ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών. Η ποσότητα που χρειάζεστε για μια μεσαίου μεγέθους γλάστρα είναι μια κουταλιά της σούπας.

Πλαστικά μπουκαλάκια

Μια έξυπνη, γνωστή και παλιά λύση για το πότισμα των φυτών σας είναι τα πλαστικά μπουκαλάκια. Γεμίστε μπουκάλια 1.5 λίτρου νερού και στη συνέχεια ανοίξτε το καπάκι και αναποδογυρίστε τα στη γλάστρα. Με αυτόν τον τρόπο το φυτό θα «ρουφάει» το νερό που καθημερινά χρειάζεται σταδιακά.

Παγάκια στα φυτά που δε θέλουν συχνό πότισμα

Αν έχετε σκοπό να κάνετε μια σύντομη απόδραση και το μυαλό σας είναι στα φυτά εσωτερικού χώρου, κυρίως αν έχετε ορχιδέα και τύπου κρεμαστά η λύση είναι εδώ! Το να υπερχειλίζετε τις γλάστρες σας με σκοπό να ποτίσετε καλά τα φυτά σας επειδή θα κάνετε να ασχοληθείτε 2 μέρες με αυτά, δεν είναι η πιο σωστή τακτική. Η λύση ακούει στο όνομα παγάκια!

Διαβάστε περισσότερα: http://spirossoulis.com/outedoor-deite-pos-tha-kanete-ta-fyta-sas-na-antistathoun-sti-zesti/

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ