Πεντανόστιμοι λουκουμάδες

Οι λουκουμάδες αποτελούν ένα δημοφιλές γλύκισμα που αγαπούν να γεύονται μικροί και μεγάλοι! Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας ετοιμάζει την πιο νόστιμη εκδοχή τους!

Υλικά συνταγής

240 γραμμάρια χλιαρό νερό
240 γραμμάρια χλιαρό γάλα
450 γραμμάρια αλεύρι γενικής χρήσης
15 γραμμάρια ξηρή μαγιά ή 30 γραμμάρια νωπή
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
300 γραμμάρια ηλιέλαιο

Μέθοδος εκτέλεσης συνταγής

Σε χλιαρό γάλα και νερό διαλύουμε τη μαγιά και την αφήνουμε 5 λεπτά ώστε να αρχίσει η δράση της.

Χωριστά, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε τα υγρά με την μαγιά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.

Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη ή με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε καλά σε ένα κατσαρολάκι το ηλιέλαιο.

Με τη βοήθεια του χεριού μας και με το κουταλάκι του γλυκού βουτάμε το κουταλάκι σε κρύο νερό, έπειτα στο χυλό και αμέσως μετά στο καυτό λάδι.

Οι λουκουμάδες μας τηγανίζονται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Όταν τηγανιστούν, βγαίνουν στην επιφάνεια του λαδιού.

Σερβίρονται ζεστοί με μέλι, καρύδια, κανέλα, πραλίνα, σαντιγί, μπισκότο, και ό,τι άλλο λαχταράμε!

Καλή μας Απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ