Πεντανόστιμες Μπάρες δημητριακών

Από την Ελένη ΚουμαντάνουΑντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.

Υλικά συνταγής

60 γραμμάρια βούτυρο
220 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
40 ml χυμό πορτοκάλι
10 γραμμάρια κακάο και 220 γραμμάρια βρώμη/μούσλι

Εκτέλεση συνταγής

-Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω και αναμειγνύω τα 4 πρώτα υλικά μου και εκτός φωτιάς αποσύρω και συμπληρώνω βρώμη/ μούσλι.

-Στρώνω σε ένα ταψάκι ή σε ένα τσέρκι αντικολλητικό χαρτί και το βάζω στο ψυγείο για να μου σφίξει. Εάν το βιάζομαι μπορώ να το βάλω στο μισό του χρόνου στην κατάψυξη.

Οι μπάρες δημητριακών τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στη ζωή μας σαν snack, πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό ή ακόμα και σαν συμπλήρωμα διατροφής. Η βάση τους για να κολλήσουν τα υλικά είναι ζάχαρη καστανή ή η μισή ποσότητα σε μέλι.

Στο τέλος εκτός από βρώμη/ μούσλι, μπορούμε να συμπληρώσουμε ότι έχουμε στο ψυγείο ακόμα και στο ντουλάπι μας, δηλαδή στην ουσία κάνουμε ανακύκλωση υλικών. Και αυτά μπορεί να είναι: σουσάμι, μπισκότο, ξηροί καρποί, φρουί γλασέ, αποξηραμένα φρούτα, ινδική καρύδα, φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα.

Ακόμη αντί για χυμό πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νερό, γάλα, και οτιδήποτε σε χυμό.

Τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε αντί για υγρό, ταχίνι, μερέντα ή φυστικοβούτυρο. Η ιδιότητά τους είναι να δημιουργείται μια μπάρα πιο μαστιχωτή και πιο σφιχτή.

Καλή σας απόλαυση!

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ