Ντεμακιγιάζ προσώπου: 3 λάθη που κάνουμε

Το ντεμακιγιάζ προσώπου είναι από εκείνες τις καθημερινές συνήθειες, που οι περισσότερες γυναίκες θα ορκιζόμασταν ότι μπορούμε να κάνουμε με κλειστά μάτια. Κι όμως οι πιο πολλές κάνουμε μερικά βασικά λάθη, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία της επιδερμίδας. Ακολουθούν τα πιο συχνά από αυτά:

Συχνά κάνουμε ντεμακιγιάζ μόνο όταν έχουμε βαφτεί

Το ντεμακιγιάζ δεν απομακρύνει μόνο τα ίχνη των προϊόντων μακιγιάζ, αλλά και τους ρύπους, τον ιδρώτα και το σμήγμα, που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Αυτός είναι ο λόγος που ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας με ένα έλαιο, έναν αφρό, ένα τζελ ή ένα γαλάκτωμα είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της καλής υγείας της επιδερμίδας.

Κάνουμε απότομες κινήσεις

Το ντεμακιγιάζ θα πρέπει να γίνεται με απαλές κινήσεις προκειμένου να μην προκληθούν φθορές και ρυτίδες στην επιδερμίδα, κυρίως αυτή γύρω από την περιοχή των ματιών. Αποφύγετε το έντονο τρίψιμο για την απομάκρυνση επίμονων προϊόντων μακιγιάζ, όπως η αδιάβροχη μάσκαρα και τα υγρά κραγιόν μακράς διάρκειας και αναζητήστε ένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ για την απομάκρυνσή τους.

Δεν ξεβγάζουμε το γαλάκτωμα

Μπορεί η δροσερή και ανάλαφρη υφή του να ενθουσιάζει, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν πρέπει να μένει στην επιδερμίδα, αλλά να ξεπλένεται, καθώς το υπόλειμμα που αφήνει περιέχει υπολείμματα ρύπων και μακιγιάζ, που φράζουν τους πόρους.

Πηγή: https://www.harpersbazaar.gr

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ