Υλικά συνταγής:
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. τυρί mescarpone
2 κ.σ. μέλι
60 γρ. γάλα
60 γρ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
2 κουταλιές σούπας ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί* τη σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και την αφήνουμε να λιώσει. Χώρια, σε μίξερ, χτυπάμε το τυρί mascarpone, τις 2 κουταλιές σούπας μέλι, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Το δουλεύουμε έως ότου γίνει ρευστό το μείγμα μας. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα μας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, χωρίς να έχει σβόλους. Στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Όσο «κάθεται» στο ψυγείο, τόσο πήζει. Πριν τη χρήση του μπορεί να αραιωθεί με λίγο ζεστό γάλα ή κρέμα γάλακτος. Έχει απαλή και βελούδινη υφή, αφήνοντας μία γευστική νότα στον ουρανίσκο μας. Σερβίρεται στο τέλος ενός γεύματος σαν επιδόρπιο αλλά και σαν συνοδευτικό ενός αρωματικού κρασιού ή και κονιάκ τις κρύες μέρες του χειμώνα.
*μπεν μαρί: κατσαρόλα με νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέσα στη κατσαρόλα ένα σκεύος, μία μπασίνα, στεγνή και καθαρή που εφάπτεται μέσα στη κατσαρόλα
