Μαμά και διατροφή: 5+1 τροφές που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι μία ομάδα πρωτεϊνών που ενισχύει τους ιστούς του σώματος και την ελαστικότητα του δέρματος. Εκτός από τα παραπάνω, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την κυτταρίτιδα, λειαίνει την επιδερμίδα και είναι αυτό χάρη στο οποίο το δέρμα διατηρεί τη νεανικότητά του.

Η σύνθεση του κολλαγόνου από τον οργανισμό μειώνεται με τα χρόνια αλλά και λόγω του τρόπου ζωής: η κακή διατροφή, η υπερκατανάλωση ζάχαρης, η συχνή έκθεση στον ήλιο και το άγχος αφήνουν τα σημάδια τους στο δέρμα.

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε προϊόντα ομορφιάς που ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου. Ωστόσο, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή.

Οι τροφές που σύμφωνα με τους ειδικούς ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου είναι:

Αυγά

Και συγκεκριμένα το ασπράδι αυγού. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και το αμινοξύ προλίνη που είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του κολλαγόνου.

Berries

Όλα τα φρούτα που ανήκουν στην κατηγορία των berries όπως είναι οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα μύρτιλα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C η οποία είναι επίσης απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου. Πέραν τούτου, η βιταμίνη C έχει έτσι και αλλιώς σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα και χρησιμοποιείται σε πολλά από τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: https://www.mothersblog.gr/mama/well-being/story/141266/mama-kai-diatrofi-pente-trofes-pou-enisxyoun-tin-paragogi-kollagonou

Photo by Vedrana Filipovic on Unsplash

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ