Λουκέρνη: Το διαμάντι της Ελβετίας

Η Ελβετία είναι γνώστη, ανάμεσα σε άλλα, ως η χώρα με τα ψηλά βουνά, τα χιόνια και τις λίμνες. Μέσα στα τοπία αυτά ξεπροβάλλουν μικρές ή μεγαλύτερες πόλεις που συνοδεύουν αρμονικά την ομορφιά του τοπίου. Η Λουκέρνη, που βρίσκεται στην κεντρική Ελβετία, ανήκει σ’αυτές τις μικρότερες πόλεις…  Είναι μικρή, όμορφη, με τη δική της ξεχωριστή ιστορία… 

Old Town Lucerne

Εξαιρετικά καθαρή πόλη. Ωραία, γραφική, ατμοσφαιρική, ζεστή παλιά πόλη, με κτήρια κομψοτεχνήματα.Με πανέμορφα σοκάκια και την ωραία ξύλινη γέφυρα που σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή… Τα μικρά παζάρια στους δρόμους δίπλα στη λίμνη όπου οι πολίτες σου μεταφέρουν την κουλτούρα και τα ωραία του τόπου τους.  Μια επίσκεψη δεν είναι αρκετή για να ευχαριστηθεί κάποιος αυτήν την ομορφιά !

Γέφυρα της Λουκέρνης (Kapellbrucke)

Η ιστορική γέφυρα Kapellbrücke, γνωστή και ως Chapel Bridge, διασχίζει τον ποταμό Reuss στην κεντρική Ελβετία και πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στην παραλίμνια πόλη της Λουκέρνης. Η σκεπαστή αυτή ξύλινη γέφυρα της Λουκέρνης που έχει μήκος 200 μέτρα, κατασκευάστηκε το 1333 για να προστατεύσει την πόλη από τις διάφορες επιθέσεις. Σήμερα, αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της πόλης που συγκεντρώνει αρκετό κόσμο καθημερινά. 

KKL Luzern – Lucerne Culture and Convention Centre

Το κεντρικότερο κτίριο της Λουκέρνης. Μοναδικής αρχιτεκτονικής κτίριο. Βρίσκεται δίπλα στο σταθμό του τρένου και δίπλα στη λίμνη. Ο χώρος περιλαμβάνει αίθουσες όπερας, κινηματογράφου, εστιατόρια και καφετέριες. 

Εκκλησίες και καθεδρικοί ναοί: Jesuitenkirche

Μεγαλοπρεπή εκκλησία της δεξιάς όχθης του Reuss. Μπορείτε εύκολα να την επισκεφθείτε περπατώντας στην παλιά πόλη της Λουκέρνης. Εσωτερικά, ο συνδυασμός λευκού με χρυσό, τραβάει απόλυτα την προσοχή σου. Την προτείνουμε ανεπιφύλακτα! 

Παρατηρητήριο: The Nine Towers

Βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο, στο πίσω μέρος της πόλης. Μια καλή βόλτα στην πόλη. Οι πύργοι αποτελούσαν μέρος του τείχους που προστάτευαν την πόλη πριν από πολλούς αιώνες… Υπάρχουν ενημερωτικά σήματα σε όλο το μήκος του μονοπατιού. Αξίζει να το επισκεφθείτε… 

Ελβετικό Μουσείο Μεταφορών – Swiss Museum of Transport-

Ένα διαδραστικό μουσείο για μικρούς και μεγάλους, με κάθε μεταφορικό μέσο που υπάρχει στον κόσμο. Υπάρχει και πλανητάριο στο χώρο. Το μουσείο αποτελείται από διάφορα κτήρια, το καθένα αφιερωμένο σε μια διαφορετική μορφή μεταφοράς: τρένα, δρόμους, το νερό, τον αέρα.Όλη η ιστορία Μεταφορών της Ελβετίας συγκεντρωμένη σε ένα μουσείο… Ένα μουσείο που δεν πρέπει να χάσετε! 

Επιμέλεια Άρθρου: Παντελής Μαμάκος 

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ