Κόμποι στο πουλόβερ; Να πώς εξαφανίζονται!

Οι κόμποι στο πουλόβερ μας είναι κάτι που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε, μα τις περισσότερες φορές συμβαίνουν, με αποτέλεσμα να χαλάσουν και το ρούχο και τη διάθεσή μας. Πάμε να δούμε πως θα αποφύγουμε και θα εξαφανίσουμε αυτούς τους κόμπους…

Για να αποφύγετε τη δημιουργία κόμπων θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στην ετικέτα του πουλόβερ. Θα πρέπει πάντα να πλένετε το πουλόβερ από την ανάποδη μεριά, να αφαιρείτε το πουλόβερ από το στεγνωτήριο αμέσως (ή αν δεν έχετε στεγνωτήριο να μην το αφήνετε στο στύψιμο) και να το βουρτσίζετε με τις ειδικές βούρτσες για πουλόβερ τακτικά.

Αν πάλι δημιουργηθούν οι κόμποι, η πιο αποτελεσματική μέθοδος, αν και χρειάζεται υπομονή, είναι να αφαιρέσετε έναν-έναν τους κόμπους χρησιμοποιώντας ένα ψαλιδάκι ή ξυραφάκι.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά ηλεκτρικά ξυραφάκια για ρούχα και υφάσματα που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σε κουβέρτες και έπιπλα. Μην χρησιμοποιήσετε ένα απλό ξυραφάκι για να «ξυρίσετε» το πουλόβερ σας γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότεροι κόμποι.

Πηγή: https://spirossoulis.com

https://toperiodikomou.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ