Κινέζικο μοσχαράκι με καυτερή σάλτσα

Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας ετοιμάζει το πιο νόστιμο και εναλλακτικό κινέζικο μοσχάρι με καυτερή σάλτσα, για δυνατούς ουρανίσκους!

Υλικά συνταγής

700 γραμμάρια μοσχαράκι γάλακτος ελιά
200 γραμμάρια φρέσκο μανιτάρι λευκό
1 τεμάχιο κόκκινη πιπεριά
1 τεμάχιο φρέσκο κρεμμύδι
2 τεμάχια καρότα
100 γραμμάρια φιστίκι κάσιους
100 γραμμάρια σόγια σως
70 γραμμάρια chilli σως
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια σησαμέλαιο
Αλάτι/ πιπέρι/ μπούκοβο

Μέθοδος εκτέλεσης συνταγής

Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρές μπουκίτσες και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο αρκετά καλά.

Κατόπιν προσθέτουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια ,sticks καρότο, κρεμμύδι και πιπεριές.

Σβήνουμε με σόγια σως και τσίλι σως και προσθέτουμε λίγο νεράκι να καλύψει τα υλικά μας και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά.

Προσθέτουμε σησαμέλαιο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και τα κάσιους.

Αφήνουμε να γλασάρει καλά η σάλτσα και συνοδεύουμε με noodles ή ρύζι.

Σημείωση

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μοσχάρι με κοτόπουλο, όπως και τα λαχανικά, είναι ανάλογα της αρεσκείας μας.


Photo by yvonne lee harijanto on Unsplash

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ