Ιδέες για τα περισσεύματα του Πάσχα

Κάθε χρόνο, μετά την Κυριακή του Πάσχα, τα εδέσματα είναι πολλά και διαφορετικά. Εμείς σας προτείνουμε έξυπνες ιδέες για το πώς θα τα αξιοποιήσετε, παραμένοντας νόστιμα!

Αυγά

-Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε μέσα σε σαλάτα

-Να τα πανάρουμε και να τα τηγανίσουμε

-Να κάνουμε γέμιση σε ένα ρολό με κιμά

-Ακόμα και να τα χρησιμοποιήσουμε μέσα σε ένα μείγμα για πίτα

Αρνί / κατσίκι

-Εμπλουτίζουμε τη σαλάτα μας με κομμάτια κρέατος

-Μείγμα και γέμιση για κρεατόπιτα

-Σε διάφορες στρώσεις όπως είναι ο μουσακάς με επικάλυψη μπεσαμέλ

-Κομμάτια κρέας με μια σάλτσα

-Ξεψαχνισμένο το κρέας μέσα σε σάντουιτς

-Το χρησιμοποιούμε και σαν γύρο ακόμη σε πίτα

Τσουρέκι

-Αυγοφέτες

-Σε στρώσεις με διάφορες κρέμες ή και ζελέ

-Βάση για τούρτα που αντικαθιστούμε το παντεσπάνι

Τρουφάκια

-Ακόμη και καριόκες αφού αντικαταστήσουμε την ψίχα του κέικ

-Πουτίγκα

Αυτές είναι οι δικές μας ιδέες, γιατί η οικονομία στη τσέπη μας είναι πολύ σημαντική, πόσο μάλιστα στις μέρες μας!

Από την Ελένη ΚουμαντάνουΑντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ