Θα ‘ναι.. σα να μπαίνει η άνοιξη..!

Τελευταία μέρα του Φλεβάρη και μπαίνει η άνοιξη. Η 1η Μαρτίου φέρνει μαζί της πολλά συναισθήματα και πολλές βόλτες! Αρχίζει η εποχή του «ζακέτα να πάρεις» και των βραδινών περιπάτων. Την άνοιξη δε θες πολλά. Μία μπύρα ή ένα κρασί κι ένα παγκάκι με δύο-τρεις φίλους.

Έρχονται εκείνα τα βράδια με τις ατελείωτες συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά, τα φανταστικά σενάρια για όλα τα «αν» που δε δοκιμάσατε εσύ και οι φίλοι σου και η αναπόληση. Καινούρια αστεία και ιστορίες θα σου έρθουν την άνοιξη, γιατί αυτή είναι η εποχή που όλα ανθίζουν! Νέοι έρωτες, νέες γνωριμίες, νέα στέκια.

Μη μου πεις ότι κανένα ανοιξιάτικο βράδυ σου δεν το έχεις περάσει περιπλανώμενος σε σοκάκια που ούτε γνώριζες την ύπαρξή τους και με μια μπύρα στο χέρι. Κι αν δεν έχεις μπύρα στο χέρι σου, σίγουρα κρατάς το χέρι κάποιου άλλου. Σίγουρα περπατάς με κάποιον που σε κάνει να γελάς χωρίς λόγο…

Και όταν μερικά από αυτά τα ανοιξιάτικα βράδια βρέχει, βρίσκεσαι σε κάποιο σπίτι και γκρινιάζεις με τους φίλους σου για τη βόλτα που χάσατε. Αλλά δεν πειράζει. Βλέπεις την άνοιξη νυχτώνει αργότερα και θα δεις περισσότερα ουράνια τόξα μετά από κάθε βροχή. Κι ακόμα κι αν βρέξει, ξέρεις ότι την επόμενη μέρα θα έχει σίγουρα ήλιο και θα κάνεις όσα δεν έκανες την προηγούμενη, κι ίσως λίγα παραπάνω.

Αλλά μήπως και η ζωή μας δεν είναι σαν τις τελευταίες ημέρες του Φλεβάρη; Λίγο κρύο ακόμη, λίγες βροχές, ίσως κάποια τελευταία χιονόπτωση… Αλλά τι πειράζει; Όπου να ναι θα μπει η άνοιξη και θα βρέχει λιγότερο. Όπου να ναι, δε θα κάνει κρύο και οι ημέρες σου θα είναι γεμάτες από βραδινές βόλτες με τους φίλους, τον έρωτα και καμιά μπύρα στο χέρι. Κι ακόμα κι αν κάποια ανοιξιάτικη μέρα βρέξει δεν πειράζει. Την άνοιξη η ημέρα διαρκεί περισσότερο και θα δεις σίγουρα το ουράνιο τόξο. Κι ένα ουράνιο τόξο μετά από τη βροχή αξίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο!

~Γεωργία Καγιάννη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ