Η pizza είναι το φαγητό που μικροί και μεγάλοι αγαπούν να γεύονται! Η Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, μας προτείνει την πιο εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη pizza, για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα μας!
Υλικά συνταγής
700 γραμμάρια αλεύρι δυνατό
300 γραμμάρια αλεύρι μαλακό (ή γενικής χρήσης)
15 γραμμάρια ξηρή μαγιά ή 30 γραμμάρια νωπή
550 ml χλιαρό νερό
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
Για τη σάλτσα
150 γραμμάρια πολτό ντομάτας
Φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
15 γραμμάρια ελαιόλαδο
Μία πρέζα ρίγανη
Μέθοδος εκτέλεσης συνταγής
Μέσα σε χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά και την αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να αρχίσει η δράση της.
Χωριστά στον κάδο του μίξερ με το γάντζο ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το νερό μαζί με την ήδη διαλυμένη μαγιά μας έτσι ώστε ζυμώνοντας καλά να γίνει μία μπάλα η ζύμη μας.
Σε ταψάκι ή σε μπασίνα με λίγο αλεύρι αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα, καλά σκεπασμένη με βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη.
Αφού διπλασιαστεί-τριπλασιαστεί ο όγκος της, κόβουμε με μία χούφτα διάφορα μικρά μπαλάκια ζύμης, 200-250 γραμμαρίων και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη.
Για δεύτερη φορά αφήνουμε να φουσκώσει το ήδη ζυμωμένο ζυμάρι, ξανά σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε, στρώνουμε τη σάλτσα, τα υλικά που επιθυμούμε και ψήνουμε για 12 λεπτά σε δυνατό φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη!
Καλή μας Απόλαυση!