ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ: Κυριακή: Ψάρι των Φώτων!

Υλικά συνταγής:

1 μεγάλη σφυρίδα κομμένη σε φέτες μαζί και το κεφάλι

6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες

4 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

5-6 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Χυμό από 2 λεμόνια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: 

Σε ένα ταψί απλώνουμε τις πατάτες αλατοπιπερώνουμε και αραδιάζουμε από πάνω τις φέτες του ψαριού και το κεφάλι. Προσοχή, δε βγάζουμε το δέρμα του ψαριού και είναι σημαντικό να προσθέσουμε το κεφάλι διότι θα βοηθήσει στο να μελώσει η σάλτσα μας. Αλατοπιπερώνουμε και το ψάρι και ρίχνουμε εδώ και εκεί τα κρεμμύδια και το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τέλος το μαϊντανό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν οι πατάτες, προσέχοντας μη στεγνώσει το ψάρι. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φούρνο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στη μελωμένη ήδη σάλτσα μας.

*Μην ξεχάσω! 

Χορταστική, νόστιμη και θρεπτική επιλογή για να ξεχάσει το στομάχι μας και να αποτοξινωθεί από τα λίπη και τα κρεατικά. 

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ