Δευτέρα: Ψαροκεφτέδες

Υλικά συνταγής:

1 κ. ψάρι φιλέτο

2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα

1 ματσάκι μαϊντανό

Λίγο αλεύρι

Σουσάμι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ψάρι σε αρκετό αλατισμένο νερό προσέχοντας να μην λιώσει και μετα το μαδάμε με τα χεριά μέσα σε μια λεκάνη. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το προσθέτουμε μαζί και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλατοπιπερόνουμε και τα ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο αλεύρι μέχρι να σφίξουν. Κάνουμε μικρά καφεδάκια και τα πανάρουμε σε μπόλικο σουσάμι. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξουν και μετα τα τηγανίζουμε σε καυτό λαδί ελαφρώς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μην ξεχάσω! 

Νόστιμο, γρήγορο και θρεπτικό ορεκτικό για κάθε τραπέζι αλλά και δέλεαρ για τα μικρά παιδιά που δεν τρώνε το ψάρι.

 

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ