Αυθεντικό Tiramisu

Από τον Δημήτρη Ζουμή, Pastry Chef

Υλικά συνταγής:

200 ml. λικέρ καφέ

180 ml. καφέ εσπρέσο κρύο

200 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

400 γρ. τυρί μασκαρπόνε

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

½ κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας

120 γρ. ζάχαρη κρυστ.

3 κρόκοι αβγών

25 γρ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής:

Βουτυρώνετε ένα ταψί 22 εκ. διάμετρο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε 150 ml από το λικέρ καφέ με τον κρύο καφέ εσπρέσο. Βουτάτε τα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ και τα τοποθετείτε στη βάση του σκεύους ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια. Το πασπαλίζετε με το 1/3 από την τριμμένη σοκολάτα. Σε ένα σκεύος πάνω σε μπεν μαρί ρίχνουμε τους κρόκους με την μισή ποσότητα ζάχαρης και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να φτάσει τους 60 βαθμούς.

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε, την υπόλοιπη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το μείγμα που ετοιμάσαμε στο μπεν μαρί (κρόκοι-ζάχαρη) και τα χτυπάμε καλά να δέσει το όλο μείγμα. Απλώνετε ένα στρώμα από το μείγμα πάνω στα σαβαγιάρ.

Πασπαλίζετε επάνω τη μισή από την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα. Βουτάτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ και τα τοποθετούμε επάνω στο στρώμα της κρέμας. Βάζουμε στο ψυγείο. Για να σερβίρετε το γλυκό βγάζετε από το ταψί ή τη φόρμα και πασπαλίζετε με κακάο.

Βαθμός δυσκολίας: 3

Μερίδες: 8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ